Elite

Udvikling af eliteroere - kajak og kano

I klubben findes for tiden 25 roere i alderen 10-30 år som træner kajak eller kano 3-6 dage om ugen året rundt med henblik på at deltage i stævner i Danmark og udlandet.
 
Roernes udvikling støttes af uddannede trænere. Træningen er sat i system med forskellige indhold og krav, der sætter roerne i stand til at stige i niveau svarende til udviklingstrappen, vist nedenfor.

Der er tæt samarbejde mellem trænerne, og overgangen mellem de enkelte trin foregår gradvist.

Træningen for børn, ungdom og kaproere foregår i klubben, og varetages af klubbens uddannede trænere og instruktører. Du kan læse mere om de første to trin under menupunktet Børne og Unge.


Kaproning i 361
Kaproerne træner 6-8 gange om ugen fordelt på 5 dage. Fra april til og med oktober foregår træningen primært på vandet. Om vinteren varierer træningen mellem styrketræning, løb, svømning og cirkeltræning. I løbet af vinteren arrangeres 2-3 weekendsamlinger. Som indledning på kajaksæsonen arrangerer klubben en længere træningslejr i lidt varmere egne fx Sydfrankrig for kaproerne og aspiranter fra børne- og ungdomsholdet. Det sociale spiller en stor rolle på denne tur.
 
Træningen gennemføres under ledelse af Kim Kristensen og Niels-Peter Andersen, der begge har gennemgået Dansk Kano- og Kajakforbunds (DKF) træneruddannelse.
 

Eliteroere på Talentcenter Hovedstaden (TCH)

Man kan fra 14 årsalderen blive indstillet til Talentcenter Hovedstaden (TCH). TCH er et af Danmarks tre superkraftcentre og drives i samarbejde mellem kajak og kanoklubberne i hovedstadsområdet. TCH har som overordnet målsætning at udvikle eliteroere til DKFs seniorlandshold. Roerne indstilles af klubtrænerne, der vurderer den enkelte på talent, træning og ambitioner. Se længere nede på siden for 361 deltagerer på TCH.

TCH er godkendt af DKF og modtager støtte fra Team Danmark. Træningen på TCH ledes af Kim Wraae den olympiske sølvmedaljevinder i K2 på 1.000 m fra 2008, sekunderet afLasse Nielsen, der vandt EM i 4x200m stafet i 2009 og bronze på samme distance i 2011.

Se mere om Talencenter Hovedstaden her


DKFs Elitecenter på Bagsværd Sø
Klubben for øjeblikket (efterår2016) en roere på det danske seniorlandshold i kano og kajak Ida Villumsen.
 
 Ida Villumsen fra 361 indgår i Dansk kano og kajak forbunds landsholds trup
I 2016 var det focus på firekajakken på 500 m distancen til OL i  Rio. hvor det blev til en fornem 6. plads i fire kajakkken med 361 roere Henriette E. Hansen.

 

 

Elite

Henter billeder...

361s Landsholdsroere

Ida Villumsen
Ida Villumsen

TCH roere

Christoffer Valentin Buschardt
Christoffer Valentin Buschardt
Elise Rørbøl Markussen
Elise Rørbøl Markussen
Emilie Markussen
Emilie Markussen
Ida Hugod
Ida Hugod
Julie Obel Pedersen
Julie Obel Pedersen
Liv Obel
Liv Obel
Marcus Fritzbøger
Marcus Fritzbøger
Sofus Boes Askaa
Sofus Boes Askaa
Stig Skovbo Olsen
Stig Skovbo Olsen