Elite

Udvikling af eliteroere - kajak og kano

I klubben findes for tiden ca. 20 roere i alderen 10-30 år som træner kajak eller kano 3-6 dage om ugen året rundt med henblik på at deltage i stævner i Danmark og udlandet. Roernes udvikling støttes af uddannede trænere. Træningen er sat i system med forskellige indhold og krav, der sætter roerne i stand til at stige i niveau. Der er tæt samarbejde mellem trænerne, og overgangen mellem de enkelte trin foregår gradvist.

Træningen for børn, ungdom og kaproere foregår i klubben, og varetages af klubbens uddannede trænere og instruktører. Du kan læse mere om de første to trin under menupunktet Børne og Unge.


Kaproning i 361
Kaproerne træner 8-12 gange om ugen fordelt på 6 dage. Fra april til og med oktober foregår træningen primært på vandet. Om vinteren varierer træningen mellem styrketræning, løb, svømning og cirkeltræning. I løbet af vinteren arrangeres 2-3 weekendsamlinger. Som indledning på kajaksæsonen arrangerer klubben en længere træningslejr i lidt varmere egne fx Sydfrankrig for kaproerne og aspiranter fra semikap holdet. Det sociale spiller en stor rolle på denne tur.
 
Træningen gennemføres under ledelse af Kim Kristensen og Niels-Peter Andersen, der begge har gennemgået Dansk Kano- og Kajakforbunds (DKF) træneruddannelse.

Eliteroere på Talentcenter Hovedstaden (TCH)

Man kan fra 14 årsalderen blive indstillet til Talentcenter Hovedstaden (TCH). TCH er et af Danmarks tre superkraftcentre og drives i samarbejde mellem kajak og kanoklubberne i hovedstadsområdet. TCH har som overordnet målsætning at udvikle eliteroere til DKFs seniorlandshold. Roerne indstilles af klubtrænerne, der vurderer den enkelte på talent, træning og ambitioner.

TCH er godkendt af DKF og modtager støtte fra Team Danmark. Træningen på TCH ledes af Kim Wraae den olympiske sølvmedaljevinder i K2 på 1.000 m fra 2008. Se mere om Talencenter Hovedstaden her.