Udstyr til kajakroning

Her finder du nogle gode råd om udstyr, der er velegnet til kajakroning. Som udgangspunkt er et almindeligt sæt løbetøj fint. Det er som regel lidt køligere på vandet, så tag et ekstra lag på.

Tøj

Nogle ror i bare tæer, andre i strømpesokker eller sok/sko i neopren. Disse fås i forskellige udformninger. Løbetights i kort eller lang model er velegnede til kajakroning. Vi anbefaler tætsiddende svedtransporterende undertrøje i kunststof eller uld. Undgå tøj i bomuld. Det bliver tungt, når det bliver vådt. Uld er godt i de kolde måneder, da det varmer selvom det er vådt. Tilpas antallet af lag og længden på ærmerne efter temperaturen. I de fleste vejrtyper er en almindelig løbejakke eller løbevest tilstrækkelig. Nogle foretrækker en anorak, der lukker tæt ved ærmerne og i taljen. Vælg et materiale, der tillader kroppen at ånde. Det er en god ide at beskytte hovedet mod sol og regn. En kasket er et godt bud, da skyggen kan hjælpe dig med at kontrollere teknikken. Bruger du briller, så sørg for at de sidder fast, hvis du skulle falde i vandet.

 

Svømmevest

Fra oktober til og med april skal du ro med svømmevest. Du kan låne en vest i klubben. Ønsker du at købe, så vælg en vest med god pasform, der ikke begrænser dine bevægelser. Der findes mange modeller fra det helt enkle til veste med lommer eller indbygget drikkeblære. Overvej dit behov og spørg dig frem i butikken.

 

Overtræk

I de kolde måneder er det en fordel at ro med overtræk til cockpitet. Det tages om livet og gøres fast med elastik til kajakkens cockpit, og beskytter mod vind og vand (overtrækket følger dig, hvis du kæntrer). Overtræk fås i forskellige vandafvisende materialer. Man kan købe overtræk med lynlås, som gør ind- og udstigning lettere og kan bruges til at regulere temperaturen. Det stiller imidlertid store krav til lynlåsen, hvis overtrækket skal være vandtæt.

 

Pagaj

Du kan låne en pagaj i klubben. Efter nogen tid finder man rette længde og bladstørrelse. Klubbens pagajer er velegnet til motionister, mens konkurrenceroere bruger et større blad, der kan producere mere fremdrift, men giver også større risiko for skader. Spørg dig for i klubben eller butikken, inden du køber. Pris fra ny ca. 2.800 kr. Pagajer kan købes brugt i klubberne, på DKFs forum eller i den Blå Avis.

 

Kajak

Som frigivet medlem kan du bruge klubbens kajakker. Vi har modeller, der passer alle behov fra det stabile til de hurtige turkajakker. Har du bådplads kan du have din kajak liggende i klubben. Der er en venteliste, du kan blive skrevet på, hvor du får anciennitet efter indmeldelsesdato. Jo mere rutine du får, desto slankere og hurtigere kajak kan du ro. Det er forskelligt, hvor hurtigt du opbygger rutine. Giv dig god tid og prøv forskellige modeller af, inden du køber en kajak selv. En ny kajak kan købes fra ca. 10-12.000 kr. og kan koste op til 30.000 kr. Kajakker kan købes brugt i klubberne, på DKFs forum eller i den Blå Avis. Du kan læse lidt om kajakkers sværhedsgrad her.

 

Butikker og medlemsrabat

 

KajakSport ApS (10% rabat som medlem af 361)
Tlf. 2142 1011
www.kajak-sport.dk

 

Dansprint ApS (10% rabat som medlem af 361)
Strandmarksvej 27 C, 2650 Hvidovre. Tlf. 4469 8800
Åbningstider: Man-fre 10-18, lør 10-14
www.dansprint.com

 

Kano & Kajakbutikken (10% rabat som medlem af 361)
Generatorvej 39, 2730 Herlev. Tlf. 3990 8989
Åbningstider: Man-fre 10-17:30, lør 10-16
www.kajak.dk/

 

Kano og kajakværkstedet (ingen fast aftale, men spørg Kim om en god pris)
Nybrovej 370, 2800 Lyngby (skråt over for klubhuset). Tlf. 4588 3887
Åbningstider: Alle dage kl. 10-20
www.kanobyg.dk