Motion

Kajakroning er sjovt, sundt og bringer dig helt tæt på naturen

Vi er cirka 200 aktive kajakroere i alderen fra 8 år og opefter. De fleste er motionister, men vi har også kaproere og eliteroere på de danske ungdoms- og seniorlandhold.

Som ung eller voksen skal du være ”frigivet” for at kunne ro i klubbens kajakker. Det betyder, at du har deltaget i et kajakkursus og opnået færdigheder svarende til EPP2/IPP2. Vi udbyder dette kursus i klubben (link). Har du allerede kurset, kan du som medlem blive frigivet af en af vores instruktører. Unge under 18 år frigives kun med forældrenes samtykke.

Når du er frigivet, får du nøgle til bådhusene og kan ro, når det passer dig. Vi fraråder uerfarne roere at tage på Furesøen på egen hånd, før de har den nødvendige rutine.

Vi tilbyder ikke mere et kajakkursus målrettet deltagere på 60 år eller derover, de skal i stedet for tilmeldes klubbens normale kajakkursus. Frigivne roere i denne aldersgruppe mødes til fællestræning mandage og onsdage kl. 14-16. Kontakt 361 via kontoret@361.dk for yderligere information.

Et par af klubbens motionister har oprettet en Facebook-gruppe Naturroerne 361. Denne gruppe appellerer til alle, der vil hygge sig med ture på vandet i godt vejr. Ror du for at komme i god form, kan du finde ligesindede i 361 og de øvrige klubber i området. Det sker spontant på vandet eller via diverse Facebook-grupper blandt andet Mastertonserne. Denne gruppe mødes ror mindst én gang om ugen året rundt så længe der er isfrit. Træningen suppleres med svømning og styrketræning.

 

Ro sammen med andre - det er helt sikkert bedre

Vi har en årrække afholdt begynderkurser for voksne, der ønsker at ro kajak. Første del af kurset giver kursisterne de basale kajakfærdigheder og derefter er det tid til at opbygge mere rutine. Det opfordrer vi til foregår i grupper på kryds og tværs af kursister og klubbens øvrige roere. Det fremmer læringen at ro sammen med andre og så er sikkerheden i top. Opslagstavlen på klubbens hjemmeside og Facebook kan bruges til at indgå aftaler.

 

Motionsløb for alle

Fra maj til september er der motionsløb hver onsdag kl. 17:30 på Lyngby Sø - det såkaldte handikap (3 km). Mødested er enten på vandet ud for 361 kl. 17:00 eller ud for Gladsaxe Kano- og Kajakklub kl. 17:15, hvor tilmeldingen finder sted.

Flere medlemmer deltager hvert år i et eller flere af sæsonens motionsløb fx Nordic Open, Paradisløbet og Maribo Marathon 17-20 km (april og maj), Sorø Marathon 10-20 km (juni), Amager Strandpark 10 eller 20 km (juli), Dalslands Kanot Marathon 56km (aug), Tour de Gudenå 42 eller 73 km (sep), Mølleåens Blå Bånd 4-16 km (sep) og Støt brysterne 6 eller 12 km (okt). Dertil kommer det årlige DM i marathon 17-22 km. Klubben hjælper med transport og eventuel overnatning, så det er både hyggeligt og nemt at være med.

Faste aktiviteter

 

Vinter

Onsdag

  • Kl. 17:30 Svømning i Lyngby Svømmehal. Vi mødes i forhallen

 

Maj - oktober

Tirsdag og torsdag

  • Vi opfordrer alle voksne motionsroere til at mødes til fællesroning kl. 18:00. Mødested er på broen ud for bådhusene

Onsdag

  • Kl. 17:30 Motionsløb på Lyngby Sø. Første gang man deltager møder man op 17:15 i Gladsaxe Kano og Kajakklub. Her får man tildelt et sæsonnummer. Distancen er 3 km og alle hastigheder er tilladte

Søndag

  • Kl. 10:00 Fællesroning som tirsdag og torsdag