Motion

Kajakroning er sjovt, sundt og bringer dig helt tæt på naturen

Vi er cirka 200 aktive kajakroere i alderen fra 8 år og opefter. De fleste er motionister, men vi har også kaproere og eliteroere på de danske ungdoms- og seniorlandhold.

Som ung eller voksen skal du være ”frigivet” for at kunne ro i klubbens kajakker. Det betyder, at du har deltaget i et kajakkursus og opnået færdigheder svarende til EPP2/IPP2. Vi udbyder dette kursus i klubben (link). Har du allerede kurset, kan du som medlem blive frigivet af en af vores instruktører. Unge under 18 år frigives kun med forældrenes samtykke.

Når du er frigivet, får du nøgle til bådhusene og kan ro, når det passer dig. Vi fraråder uerfarne roere at tage på Furesøen på egen hånd, før de har den nødvendige rutine.

Vi tilbyder ikke mere et kajakkursus målrettet deltagere på 60 år eller derover, de skal i stedet for tilmeldes klubbens normale kajakkursus. 

Som frigiven roer har du mulighed for at ro med andre motionister i en gruppe ”Fitness 361 Kajak”. Denne gruppe opstartes juni 2023, og kendetegnes ved at bestå af motionister der er interesseret i et indgå i et rofælleskab, med fokus på ture til forskellige turmål på Bagsværd sø, Lyngby sø og Furesøen afhængig af vejr og vind. Der vil både være fokus på gode naturoplevelser, kajakteknik og socialt samvær 

I gruppen aftales ture via gruppen ”Fitness 361 kajak”.  I denne gruppe er der 4 krav:

Som medlem i gruppen forventes, at du:

1) en gang i mellem tager initiativ til ture: eks. hvem vil med til at ro i morgen kl. 17?

2) tit støtter op om andres initiativer, såfremt muligt: eks. Jeg kommer med (som svar på forslag til tur)

3) er klar til at gå på vandet i kajak på det aftalte tidspunkt

4) altid husker at fortælle de andre hvem der er ens romakker inden man går på vandet (makkerpar følges ad på hele turen)

Instruktørerne fra begynderkurset støtter op, og hjælper gruppen i gang. Instruktørerne hjælper også med teknikundervisning, når gruppen er interesseret.

Send en sms til Anne Grete, hvis du er interesseret i at være med  (5375 9135)

 

Ro sammen med andre - det er helt sikkert bedre

Vi har en årrække afholdt begynderkurser for voksne, der ønsker at ro kajak. Første del af kurset giver kursisterne de basale kajakfærdigheder og derefter er det tid til at opbygge mere rutine. Det opfordrer vi til foregår i grupper på kryds og tværs af kursister og klubbens øvrige roere. Det fremmer læringen at ro sammen med andre og så er sikkerheden i top. Opslagstavlen på klubbens hjemmeside og Facebook kan bruges til at indgå aftaler.

 

Motionsløb for alle

Fra maj til september er der motionsløb hver onsdag kl. 17:30 på Lyngby Sø - det såkaldte handikap (3 km). Mødested er ud for Gladsaxe Kano- og Kajakklub kl. 17:15, hvor tilmeldingen finder sted.

Flere medlemmer deltager hvert år i et eller flere af sæsonens motionsløb fx Nordic Open, Paradisløbet og Maribo Marathon 17-20 km (april og maj), Sorø Marathon 10-20 km (juni), Amager Strandpark 10 eller 20 km (juli), Dalslands Kanot Marathon 56km (aug), Tour de Gudenå 42 eller 73 km (sep), Mølleåens Blå Bånd 4-16 km (sep) og Støt brysterne 6 eller 12 km (okt). Dertil kommer det årlige DM i marathon 17-22 km. Klubben hjælper med transport og eventuel overnatning, så det er både hyggeligt og nemt at være med.

Faste aktiviteter

 

Vinter

Onsdag

  • Kl. 17:30 Svømning i Lyngby Svømmehal. Vi mødes i forhallen

 

Maj - oktober

 

Onsdag

  • Kl. 17:30 Motionsløb på Lyngby Sø. Første gang man deltager møder man op 17:15 i Gladsaxe Kano og Kajakklub. Her får man tildelt et sæsonnummer. Distancen er 3 km og alle hastigheder er tilladte